Isoleren

De komende jaren gaan we versneld nog meer woningen isoleren. Een goed geïsoleerde woning is comfortabel. Maar nog belangrijker: jij als huurder bespaart hierdoor ook op je energierekening. Zeker met de stijgende energieprijzen is dat nodig.

Doordat de verhuurdersheffing weggevallen is, kunnen we sneller, meer huizen isoleren. Doordat we deze heffing niet meer aan het Rijk hoeven te betalen, hebben we extra geld beschikbaar om te investeren.

We pakken vooral de woningen aan die slecht geïsoleerd zijn en een slecht energielabel hebben. Dit doen we tijdens onderhoud, maar bijvoorbeeld ook wanneer we een woning opnieuw verhuren.

Veel gevraagd over Isoleren

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

Wij zijn volop bezig met het energiezuiniger maken van onze woningen. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar ook wanneer een woning opnieuw wordt verhuurd.

Wat doen jullie aan de verlaging van het energieverbruik van mijn woning?

Algemeen

Wij zijn volop bezig met het energiezuiniger maken van onze woningen. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar ook wanneer een woning opnieuw wordt verhuurd. We verbeteren het energieverbruik door energiebesparende aanpassingen te doen in de woning. Wie kiezen vooral voor isoleren en ventileren omdat deze maatregelen het grootste effect hebben op het energieverbruik. Ook plaatsen we steeds vaker een hybride variant voor de CV-ketel en zorgen we ervoor dat je gasloos kunt koken. Als je woning in aanmerking komt voor het plaatsen van zonnepanelen, word je daarover persoonlijk geïnformeerd.

Ik heb een huurverhoging gekregen omdat mijn woning verbeterd is. Waarom is dat?

Algemeen

Als wij jouw woning verbeterd hebben, kan het zijn dat de huur omhoog gaat. Bijvoorbeeld wanneer we zonnepanelen plaatsen. De kwaliteit van de woning stijgt hierdoor en daardoor stijgt de huurprijs. Vaak levert zo'n verbetering jou als huurder een energiebesparing op. Zo zorgt bijvoorbeeld isolatie(glas) ervoor dat er minder gas nodig is om jouw woning te verwarmen. Dit scheelt in energiekosten. Maar ook zonnepanelen hebben een positief effect op de energierekening. Wij laten je altijd vooraf weten of de huur omhoog gaat en waarom.