Over TBV Wonen

Een fijn thuis 

Misschien wel een van de belangrijkste dingen in je leven. Een plek waar je je fijn en veilig voelt. Waar je goed woont, nu en in de toekomst. In een wijk of dorp waar jij je thuis voelt. Waar je zonder zorgen kunt wonen, ook als je ouder wordt. En waar je een eerlijke huur voor betaalt. Dat is waar wij aan werken. Niet alleen aan de stenen, ook aan het gevoel van thuis zijn. 

Voor jou

We willen graag dat jij je ook thuis voelt bij ons. Daarom willen we er zijn voor jou. We geven de aandacht en service die jij als bewoner nodig hebt. In jouw wijk en in jouw straat. En ook in wat we doen en wat we zeggen. Om dat goed te doen, werken we ook aan onze eigen organisatie. 

En voor iedereen die onze hulp kan gebruiken

We hebben ongeveer 9000 huurwoningen. In Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Biezenmortel, Helvoirt en Haaren. Dat betekent dat we een middelgrote corporatie zijn. We willen veel bereiken. We kiezen ervoor om vooral mensen te helpen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Ouderen, mensen met een beperking en anderen die zorg en aandacht nodig hebben. Daarom werken we samen met allerlei organisaties voor zorg en welzijn. 

Meer dan alleen stenen

We bouwen en onderhouden dus niet alleen woningen. We hebben ook een sociale taak. Daarom doen we veel moeite om de wijken leefbaar, duurzaam en veilig te houden. Ook willen we niet dat mensen arm zijn. Onze woningen houden we daarom zo betaalbaar mogelijk.

Van 1916 naar nu: van TBV naar TBV Wonen

In 1916 werd de Tilburgsche Bouwvereeniging (TBV) opgericht door textielfabrikanten. Toen ging het vooral om het bouwen van huizen. Dat is nog steeds belangrijk, maar zoals gezegd: het gaat om meer dan alleen stenen. Daarom werken we sinds 2001 onder de naam TBV Wonen.
Wil je meer lezen over onze geschiedenis? Neem dan eens een kijkje in het boek dat we in 2016 maakten bij ons 100-jarig bestaan.