Huisregels en huurvoorwaarden

Als je een huurovereenkomst tekent, dan teken je ook onze 'algemene huurvoorwaarden.' Hierin staan allerlei afspraken over wat wel en niet mag.

Sommige appartementencomplexen hebben naast de algemene huurvoorwaarden ook nog een huishoudelijk reglement.

Bij een appartementencomplex waar zowel huur- als koopwoningen zijn, stelt de Vereniging van Eigenaars dit reglement vaak op.

Veel gevraagd over Huisregels en huurvoorwaarden

Ik ben langere tijd niet in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Wanneer je meer dan twee maanden niet in jouw woning woont, geef dat van tevoren aan ons. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd op reis of kun je niet naar de woning komen? Dan vragen we je een contactpersoon aan ons door te geven. Zo kunnen we iemand bellen voor het geval er iets is met jouw woning. Bijvoorbeeld brand of een lekkage.

Mag ik een bedrijf starten in mijn woning?

Algemeen

In sommige gevallen staan wij kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten toe vanuit een huurwoning (denk hierbij aan bijvoorbeeld een administratiekantoortje). Je vraagt hiervoor altijd eerst toestemming aan TBV Wonen. Hiervoor stuur je een e-mail naar info@tbvwonen.nl. Een brief sturen kan ook.

Vertel ons wat voor bedrijf je wilt starten en wat de werkzaamheden zijn. Wij bekijken dan of je daadwerkelijk een kleinschalig bedrijf mag starten vanuit je huurwoning. Vervolgens moet je ook nog toestemming vragen aan de gemeente. Neem hiervoor zelf contact op met de gemeente voor de geldende regels.

Stuur de toestemming van de gemeente, je BTW-nummer en het bewijs dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel vervolgens aan ons toe.

Mag ik huisdieren houden in mijn huurwoning?

Algemeen

Ja, in de meeste complexen mag dit. Zorg er wel voor dat de huisdieren geen overlast bezorgen voor de buren.

Mag ik mijn huurwoning als tweede woning gebruiken en mezelf op een ander adres inschrijven?

Algemeen

Nee, dit mag niet. Jouw huurwoning moet je hoofdverblijf zijn. Wanneer wij vermoeden dat je de woning niet als hoofdverblijf gebruikt, controleren we dat in de Basisregistratie Personen.

Hoe zorgt TBV Wonen dat jij als bewoner goed bij ons kunt huren?

Algemeen

Wij hebben de verantwoordelijkheid om ons als goed verhuurder te gedragen. Wij stellen de belangen van onze huurders voorop. Hiermee geven we invulling aan de Wet Goed Verhuurderschap. Wil je meer hierover weten? Klik dan op Wet Goed Verhuurderschap

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Algemeen

Nee, dit mag niet.