Regelen bij overlijden

Als iemand overlijdt, heb je vaak veel aan je hoofd. Wij helpen je dan ook graag. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over wat te regelen in geval van overlijden. Neem gerust contact met ons op als je advies of hulp nodig hebt.

Veel gevraagd over Regelen bij overlijden

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden. Je kunt voor de opzegging het formulier Huuropzegging bij overlijden invullen. Om de opzegging te kunnen verwerken hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Je mag de opzegging ook per brief of per e-mail doen. Zorg hiervoor dat ook hierbij de overlijdensakte is toegevoegd en de gegevens van de erfgenaam waarmee wij contact kunnen opnemen voor de verdere afhandeling.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Wij hanteren een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. waarbij de laatste dag niet in het weekend of op een feestdag mag vallen. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen. Om de opzegging te verwerken hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Vermeld hierbij ook om welk adres het gaat. Je kunt dit mailen naar info@tbvwonen.nl of per post toesturen: TBV Wonen, Antwoordnummer 314, 5000 VE TILBURG Een postzegel is niet nodig.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader/moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn/haar naam. Kan ik deze overnemen?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden! Wij willen in een persoonlijk gesprek de situatie met je bespreken. Bel je ons op 013-5940594 om een afspraak te maken?

Mijn echtgenoot of geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Sterkte met het verlies van je partner. Staan jullie allebei op het huurovereenkomst? Dan hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Vermeld hierbij ook om welk adres het gaat. Je kunt dit mailen naar info@tbvwonen.nl of per post toesturen: TBV Wonen, Antwoordnummer 314, 5000 VE TILBURG. Een postzegel is niet nodig.

Daarna passen wij de tenaamstelling aan. Dit is een administratieve aanpassing. We maken dus geen nieuwe huurovereenkomst.

Staat de huurovereenkomst niet op jullie beide namen, maar ben je juridisch wel medehuurder (getrouwd of geregistreerd partnerschap)? Dan hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig en een verzoek tot naamswijziging. Hiervoor hebben we een bewijs van trouwen of geregistreerd partnerschap nodig. Vermeld ook om welk adres het gaat.

Je mag deze stukken afgeven op ons kantoor, maar je mag deze ook toesturen naar bovenstaand adres.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Sterkte met het verlies van je partner. Staat de huurovereenkomst op jullie beide namen? Dan kun je in de woning blijven wonen. Sta je niet op het huurovereenkomst dan bekijken wij graag samen je situatie. De mogelijkheid bestaat dat je helaas niet in de woning kunt blijven wonen. Bel ons hierover op 013-5940594.