Overnemen van spullen

Heb je gordijnen opgehangen of vloerbedekking/laminaat gelegd in jewoning? Of heb je misschien zelf veranderingen aangebracht? Dan kun je dat soms laten overnemen door de nieuwe huurder. De nieuwe huurder is niet verplicht spullen van jou over te nemen. De afspraken die je maakt met de nieuwe huurder worden vastgelegd in een overnameformulier. 

Veel gevraagd over Overnemen van spullen

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Als je het goed vindt, geven we jouw contactgegevens aan de nieuwe kandidaat voor je woning. Deze kandidaat neemt contact met je op voor een bezichtiging van de woning. Dan kun je meteen bespreken of de nieuwe kandidaat spullen van je wil overnemen. Wij zijn hierin geen partij. Wat jullie afspreken wordt vastgelegd in een overnameformulier.

Ik ga verhuizen maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Algemeen

Je mag de spullen die je ter overname aanbiedt soms laten staan. De mutatie opzichter bespreekt dit met je tijdens de voor- en eindinspectie. Wil de nieuwe huurder de spullen uiteindelijk niet overnemen, dan heb je drie dagen de tijd om de spullen te verwijderen.

De afspraken die je maakt over mogelijke overname met de nieuwe huurder leg je vast in een overnameformulier.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de voorinspectie bieden wij de woning meestal aan op Woning in Zicht. Soms verhuren we de woning via een directe bemiddeling, bijvoorbeeld aan iemand met een urgente situatie of een statushouder. In dat geval adverteren we de woning niet. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden.

Als er een nieuwe huurder bekend is, hoor je dat van ons. Je kunt dan afspraken maken over het overnemen van spullen. Tijdens de voorinspectie spreekt onze mutatie opzichter met je af of je zaken kunt aanbieden ter overname en hoe dit verder in zijn werk gaat.