Woning opleveren

Als je de huur opzegt, komt de mutatieopzichter langs voor een voorinspectie. Tijdens deze afspraak vertelt hij je hoe je de woning en de tuin moet achterlaten. Dit moet schoon, heel en veilig zijn. Dit leggen we allemaal uit in onze folder 'Hoe lever je je woning op?'.
Ook kijkt hij naar de technische staat van de woning. Jullie maken afspraken over zelf aangebrachte veranderingen en overname(s) door een nieuwe huurder.

Bij de eindinspectie controleert de mutatieopzichter samen met jou of je de woning volgens afspraak hebt achtergelaten. Ook lever je de sleutels in bij de mutatieopzichter. Als je de woning niet goed hebt achtergelaten of je levert niet het juiste aantal sleutels in, kan je hiervoor nog een (af)rekening van ons krijgen

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe moet ik de woning achterlaten?

Algemeen

Na de opzegging van de huur plannen we een voorinspectie. Tijdens deze inspectie vertellen we hoe je de woning moet achterlaten.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Algemeen

Als je de huur opzegt, plannen wij een afspraak met je voor een voorinspectie. Bij deze opname hoor je welke veranderingen mogen blijven en welke je moet verwijderen. Soms kun je met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.

Ik heb de huur opgezegd en ik moet mijn sleutels inleveren. Ik heb niet alle sleutels meer. Wat nu?

Algemeen

De kosten van de ontbrekende (gecertificeerde) sleutels en tags moet je betalen. Deze kosten staan op de eindafrekening.

Ik ben het niet eens met wat er besproken is tijdens de voorinspectie. Waar kan ik dit melden?

Algemeen

Hiervoor kunt je contact opnemen met de mutatieopzichter. Dit kan via 013-5940594 of mail naar: verhuur@tbvwonen.nl.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer lever ik mijn sleutels in?

Algemeen

De sleutels lever je in tijdens de eindinspectie.

Ik kan de woning niet opleveren volgens de regels die jullie hebben aangegeven. Wat nu?

Algemeen

Bespreek dit met de mutatie opzichter tijdens de voorinspectie. Is deze al geweest? Bel dan met de mutatie opzichter die de voorinspectie heeft uitgevoerd 013-5940594. We kunnen werk voor je uitvoeren, maar daar zijn kosten aan verbonden die voor jouw rekening zijn.

Hoe lang duurt een voorinspectie?

Algemeen

Maximaal één uur. Dit hangt ook af van de grootte van de woning, de technische staat en hoeveel vragen er zijn.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe moet ik de tuin achterlaten?

Algemeen

De tuin moet netjes zijn:
- Verwijder het onkruid
- Maai het gras als het te lang is
- Leg een vijver dicht met zand
- Snoei de beplanting

Ik heb een rekening ontvangen omdat ik de woning niet volgens de regels heb achtergelaten toen ik ging verhuizen. Hier ben ik het niet mee eens. Wat kan ik doen?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie maakt de mutatie opzichter afspraken met jou over hoe je jouw woning moet achterlaten. Als bij de eindinspectie blijkt dat je dit niet gedaan hebt, dan word je in gebreke gesteld en krijg je in de meeste gevallen nog een aantal dagen de tijd om dit zelf te (laten) doen. Doe je dit niet dan doen wij dit voor je. De kosten zijn dan voor jou.

Ben je het hier niet mee eens? Stuur dan een e-mail naar info@tbvwonen.nl waarin je uitlegt waarom je het er niet mee eens bent.

Moet ik als huurder zelf aanwezig zijn bij de voorinspectie?

Algemeen

Dat is wel het beste. Kan dit echt niet? Dan mag er ook iemand namens jou aanwezig zijn.

Ik heb mijn huur opgezegd. Komen jullie mijn woning controleren?

Algemeen

Ja, de mutatie opzichter inspecteert je woning twee keer voordat je verhuist. Tijdens de voorinspectie vertelt hij/zij je hoe je de woning en de tuin moet achterlaten. Het moet schoon, heel en veilig zijn. Ook kijkt hij/zij naar de technische staat van de woning. Jullie maken afspraken over eventuele ZAV's (zelf aangebrachte veranderingen) en overname(s) door een nieuwe huurder.

Bij de eindinspectie controleert de mutatieopzichter samen met jou of je de woning volgens afspraak achterlaat. Als dat niet zo is, kan het zijn dat je ons een bedrag moet betalen of tijd krijgt (de huur loopt dan ook door) dit alsnog te herstellen. Daarna geef je alle sleutels van de woning aan ons.

Wat houdt een voorinspectie in?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie vertelt de mutatieopzichter hoe je de woning en de tuin moet achterlaten. Het moet schoon, heel en veilig zijn. Ook kijkt hij naar de technische staat van de woning. Jullie maken afspraken over eventuele ZAV's (zelf aangebrachte veranderingen) en overname(s) door een nieuwe huurder.

Ik heb mijn huur opgezegd. Het lukt mij niet om de sleutels op tijd in te leveren. Wat nu?

Algemeen

Je levert de sleutels in op de afgesproken dag. Wij maken afspraken met nieuwe huurders. Wij willen ons aan deze afspraak houden. Lukt het je toch niet? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 013-5940594.

Ik kan niet bij de eindinspectie zijn. Wat moet ik doen?

Algemeen

Het beste is dat je zelf bij de eindinspectie bent. Kan dit echt niet? Dan mag er iemand anders in jouw plaats komen. Dit moet je ons van te voren laten weten. Stuur hiervoor ruim op tijd een e-mail naar verhuur@tbvwonen.nl. Of bel naar 013-5940594.

Kan er niemand bij de eindinspectie zijn? Bel ons dan om de afspraak te verzetten.

Ik heb een afspraak voor een voorinspectie en ik wil de afspraak graag verzetten. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via 013-5940594.