Overlast

Heb je last van je buren? Een goed gesprek lost vaak al veel op. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de overlast die zij veroorzaken. Kom je er samen echt niet uit? Dan kun je buurtbemiddeling inschakelen. Als buurtbemiddeling niet werkt en de overlast houdt aan dan kun je de overlast melden bij de wijkbeheerder van het gebied waarin je woont.

Veel gevraagd over Overlast

Mijn buren of buurtbewoners veroorzaken overlast. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ga eerst zelf in gesprek met je buren. Vertel ze waar je last van hebt. Een goed gesprek lost vaak al veel op. Kijk voor tips op buurtbemiddeling.

Kom je er samen niet uit? Dan kun je de hulp inschakelen van Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling. Dat is kosteloos. De buurtbemiddelaars zijn opgeleide vrijwilligers uit je eigen gemeente die het gesprek met jou en de buren voeren. Zij zijn onafhankelijk en onpartijdig.

Wij zijn hier niet bij betrokken. Schakel bij zeer ernstige overlast de politie in. De politie bespreekt de situatie met jou en de buren die overlast veroorzaken.

Bij regelmatige overlast is het belangrijk dat je de overlast ook bij ons meldt. Neem hiervoor contact op met je wijkbeheerder of bel naar of stuur een e-mail: info@tbvwonen.nl.

Mag ik overlast anoniem melden?

Algemeen

Ja, dat mag maar buurtbemiddeling en bemiddeling door TBV Wonen kan dan niet worden ingezet. Afhankelijk van de melding en de betrouwbaarheid hiervan bepalen wij of we het gesprek aangaan met de overlastgever.

Wat doen jullie nadat ik overlast heb gemeld?

Algemeen

Als eerste gaan we met jou in gesprek. We bespreken de melding en overleggen wat wij of jijzelf kunt doen. We zijn benieuwd naar wat je zelf al hebt gedaan om het probleem op te lossen. Als het nodig is, schakelen we buurtbemiddeling in, kijken we op locatie en/of gaan we in gesprek met de buren.

Hoe kan ik woonfraude melden?

Algemeen

Je kunt dit meteen melden via Mijn TBV Wonen of via je wijkbeheerder. Bedankt voor je oplettendheid en het doorgeven. Wij ondernemen actie!

Ik woon in een koopwoning en ik ervaar overlast van een bewoner die bij jullie huurt. Kan ik de overlast bij jullie melden?

Algemeen

Ga eerst zelf in gesprek met je buren. Vertel ze waar je last van hebt. Een goed gesprek lost vaak al veel op.

Kijk voor tips op buurtbemiddeling. Kom je er samen niet uit? Dan kun je de hulp inschakelen van Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling. Dat is kosteloos. De buurtbemiddelaars zijn opgeleide vrijwilligers uit je eigen gemeente die het gesprek met jou en de buren aangaan. Zij zijn onafhankelijk en onpartijdig.
TBV Wonen is hierbij niet betrokken. Schakel bij zeer ernstige overlast de politie in. De politie bespreekt de situatie met jou en de buren die overlast veroorzaken.

Bij regelmatige overlast is het belangrijk dat je de overlast ook bij ons meldt. Bel of mail naar de wijkbeheerder of stuur een e-mail: info@tbvwonen.nl.

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken in een woning?

Algemeen

Dan schakelen we de politie in. Als de politie ontdekt dat er in drugs gehandeld wordt in een woning, geven zij dit aan ons door. Dit kan gevolgen hebben voor de huurovereenkomst. Een huurder kan hierdoor zijn woning verliezen.

Wat is woonfraude?

Algemeen

Woonfraude is een verzamelnaam voor zaken die niet toegestaan zijn, zoals:

  • Doorverhuren van een huurwoning aan een ander.
  • Verhuren van een kamer in de huurwoning zonder toestemming van TBV Wonen.
  • Het gebruik van een huurwoning als opslagplaats of bedrijfsruimte.
  • Het niet permanent bewonen van een huurwoning door de huurder.
  • Kraken van een huurwoning.
  • Het gebruik van een woning voor hennepteelt.

Ik denk dat er hennepkwekerij in een woning in mijn buurt zit. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief). Dit kan ook ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 (gratis). Meldt dit vervolgens ook bij je wijkbeheerder wanneer het om een van onze huurwoningen gaat.

Er ligt veel afval/grofvuil in de buurt van mijn woning of appartementencomplex. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Als je weet wie dat doet, adviseren we je zelf met deze bewoners in gesprek te gaan. Vaak helpt een goed gesprek. Weet je niet van wie de spullen zijn of helpt een gesprek niet? Neem dan contact op met de wijkbeheerder. Ligt het afval op grond van de gemeente, bijvoorbeeld naast de afvalcontainer? Neem dan contact op met de gemeente.

Ik vind het vervelend dat de woning naast mij leegstaat. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via of stuur een e-mail: info@tbvwonen.nl.

Ik huur een woning bij jullie en ik ervaar overlast van mijn buren in een koopwoning. Kan ik de overlast bij jullie melden?

Algemeen

Wij kunnen hierin niet bemiddelen. Ons advies is om eerst zelf het gesprek te voeren met je buren. Helpt dit niet? Dan kun je buurtbemiddeling inschakelen via buurtbemiddeling.

Als dit ook niet helpt, neem dan contact op met de politie en/of gemeente.

Er zit graffiti op de muren van mijn woning of appartementencomplex. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met de complexbeheerder.