Brandgang en galerij

Samen met je buren ben je verantwoordelijk voor het vrijhouden en netjes houden van de brandgang of galerij. Dit zorgt voor een verzorgde en veilige buurt.

Hieronder vind je informatie over (het onderhoud van) de brandgang en galerij.

Veel gevraagd over Brandgang en galerij

Wie is er verantwoordelijk voor onderhoud van de brandgang?

Algemeen

De huurder is verantwoordelijk voor onderhoud van de brandgang.
Dit betekent dat je:
- de brandgang moet vrijhouden van bijvoorbeeld vuil(nis)
- regelmatig onkruid moet verwijderen tussen de tegels
- de brandgang moet schoonhouden/vegen

De brandgang kan op grond van TBV Wonen liggen of op grond van de gemeente. Indien de brandgang van TBV Wonen is, zijn wij verantwoordelijk voor reparatie of vervanging van bestrating in de brandgang. Wil je hiervoor een reparatieverzoek indienen? Neem dan contact met ons op via 013-5940555.

Wat doen jullie met spullen op de galerij/algemene ruimte of in de brandgang die daar niet horen?

Algemeen

Probeer eerst zelf je buurman/buurvrouw hierop aan te spreken. Vaak helpt een goed gesprek. Weet je niet van wie de spullen zijn of helpt een gesprek niet? Neem dan contact op met de complexbeheerder van TBV Wonen. Wanneer de complexbeheerders zelf spullen ziet staan die daar niet horen, dan spreken zij bewoners hierop aan.

De lamp op de galerij/algemene ruimte doet het niet meer. Waar meld ik dit?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via 013-5940555. Geef ook door waar de kapotte lamp precies hangt. Heb je de lamp (het armatuur) zelf opgehangen? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor vervanging van de lamp.

De galerij, lift of algemene ruimte in mijn appartementencomplex wordt niet goed schoongemaakt. Waar meld ik dat?

Algemeen

Dit meld je bij je complexbeheerder van TBV Wonen. Zijn/haar contactgegevens hangen in de algemene ruimte van jouw appartementencomplex.

Een bewoner heeft zijn/haar scootmobiel geparkeerd op de galerij. Mag dat?

Algemeen

Nee, het is niet toegestaan om een scootmobiel te parkeren op de galerij omdat dat een onveilige situatie veroorzaakt. Scootmobielen parkeer je op de plek die is afgesproken met de complexbeheerder. Dat is per gebouw verschillend.

De lamp in de brandgang doet het niet meer. Waar meld ik dit?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via 013-5940555. Geef ook door bij welk huisnummer de kapotte lamp hangt. Heb je de lamp (het armatuur) zelf opgehangen? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor vervanging van de lamp.

Ik ben de enige die de brandgang onderhoudt. Wat kan ik doen?

Algemeen

De afspraak is dat bewoners hun eigen achterpaden onderhouden. Als jouw buren dit niet doen, neem dan eerst contact op met je buren om tot een afspraak te komen. Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met de complexbeheerder van TBV Wonen.