Schutting en tuin

Samen met jou werken wij graag aan verzorgde en leefbare buurten. Daar hoort ook een nette tuin bij. Als je een tuin hebt, moet je deze zelf onderhouden. Wij verwachten dat jouw voor- en achtertuin er netjes uitzien. Het is gebruikelijk tussen jou en je buren een erfafscheiding te plaatsen. Dit kan een haag zijn, een schutting of een hekwerk. Stem altijd goed af met je buren voordat je iets plaatst of verandert.

Veel gevraagd over Schutting en tuin

Ik wil een nieuwe schutting plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Ja dat mag. Vergeet niet te overleggen met je buren. Het kan zijn dat de schutting op de erfafscheiding staat en daarmee ook eigendom is van de buren.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja, dat mag.
Let wel op! Als je verhuist en de nieuwe huurder wil jouw bestrating niet overnemen, dan moet je dit weghalen.

Ik betaal voor groenonderhoud maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Dit kun je melden bij de wijkbeheerder. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar 013-5940594.

Heb ik een kapvergunning nodig voor de boom in mijn tuin?

Algemeen

Een boom mag je niet zomaar kappen, ook al staat deze bij jou in de tuin. Er is dan toestemming nodig van de gemeente. Dit noemen we een kapvergunning. Meer informatie over een kapvergunning lees je hieronder.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Je mag je tuin naar eigen idee inrichten. We vinden het belangrijk dat jouw tuin een verzorgde indruk maakt. Houd je tuin daarom onkruidvrij. Denk ook aan het snoeien van overhangende takken of reparatie/vervanging van een kapotte schutting.

Ook mag de tuin niet vol staan met spullen en vuilniszakken.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je tuin. Ook voor het kappen van een boom. Let op: voor sommige bomen heb je een kapvergunning nodig van de gemeente. Neem daarom altijd eerst contact op met de gemeente.

Ik heb een Japanse Duizendknoop in mijn tuin staan. Wat moet ik doen?

Algemeen

De Japanse Duizendknoop is een snel groeiende woekerende plant, waarvan de wortels schade kunnen toebrengen aan de woning, leiding en bestrating. Zie je deze plant in jouw tuin? Verwijder deze dan direct. Voor verder advies kun je contact opnemen met ons. Vraag dan naar een mutatie opzichter en die kan je van advies voorzien.