Veiligheid

Een goede, veilige woning. Daar zorgen wij voor. Denk aan de plaatsing van rookmelders en goed hang- en sluitwerk. Hieronder vind je alle informatie over veilig wonen.

Veel gevraagd over Veiligheid

Wat moet ik doen als mijn rookmelder piept?

Algemeen

Waarschijnlijk is de batterij leeg. Gaat het om een rookmelder die door ons is opgehangen? Of een rookmelder die is aangesloten op elektriciteit? Neem dan contact met ons op via 013-5940555.

Gaat het om een rookmelder die je zelf hebt opgehangen of is opgehangen door een vorige bewoner? Raadpleeg dan de handleiding van de rookmelder om erachter te komen waarom de rookmelder piept. Vaak komt dit doordat de batterij bijna leeg is. Als je de batterij vervangt, stopt het piepen.

Mijn rookmelder is kapot. Vervangen jullie deze?

Algemeen

Als de rookmelder van ons is wel. Neem hiervoor contact met ons op via
013-5940555. Heb je de rookmelder zelf opgehangen? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

Plaatsen jullie rookmelders in mijn woning?

Algemeen

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Zijn er nog geen rookmelders aanwezig? Dan worden deze alsnog geplaatst. Indien nodig vervangen we rookmelders. Dit is gratis. Neem hiervoor contact met ons op via 013-5940555.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Algemeen

Op politiekeurmerk.nl vind je volop informatie. Hulp nodig? Schakel een bedrijf in dat is gespecialiseerd in het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zij bekijken of jouw woning aan de eisen voldoet. Alle kosten die met het certificaat te maken hebben, zijn voor jou.

Ik wil een Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen of verlengen. Hoe werkt dit?

Algemeen

Dit kun je zelf regelen op politiekeurmerk.nl. De kosten zijn voor jou, zowel die voor het certificaat als die voor de aanpassingen die je moet doen.

Hoe test ik of mijn rookmelder nog goed werkt?

Algemeen

Het is verstandig zo nu en dan te testen of je rookmelder het nog goed doet. Druk ongeveer 10 seconden op de testknop van de rookmelder. De testknop is een klein rond knopje op de zijkant of het deksel van de rookmelder. Gaat het alarm af? Dan doet de rookmelder het goed.