Wonen in een VvE complex

Zijn de appartementen in het gebouw waarin je woont van verschillende eigenaren? Dan woon je in een complex met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Iedere eigenaar van een appartement is automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE).
De vereniging behartigt de belangen van alle eigenaren (kopers). TBV Wonen is een van de eigenaren. Ook beheert de VvE de gemeenschappelijke zaken, financiën en gedeelten van het gebouw.

Veel gevraagd over Wonen in een VvE complex

Ik woon in een gebouw met huurders en kopers. Wat doet de Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten van het woongebouw. Bijvoorbeeld hallen, gangen, daken, liften en andere installaties.
Ook is ze verantwoordelijk voor de verzekeringen van het gebouw. In een VvE betalen de eigenaren samen de kosten voor het onderhoud van de algemene ruimten en installaties. Een VvE kan het onderhoud uitbesteden aan een professionele beheerder.
De VvE houdt minimaal een keer in het jaar een ledenvergadering waar besluiten worden genomen. TBV Wonen is, samen met alle andere eigenaren, bij deze vergadering aanwezig of brengt onze stem via volmacht uit. Daarnaast heeft een VvE een bestuur, waarin een aantal kopers zit. Het bestuur zorgt ervoor dat genomen besluiten uitgevoerd worden.

Wat staat er in een huishoudelijk reglement van een Vereniging van eigenaren?

Algemeen

Hierin staan algemene gedragsregels en praktische zaken die voor alle bewoners van het complex gelden. Zoals afspraken over geluidsoverlast, huisdieren en vervuiling.

Waar meld ik een reparatie voor de gezamenlijke ruimte in mijn appartementencomplex?

Algemeen

Voor vragen en reparatieverzoeken kun je gewoon bij ons terecht. Als het nodig is, nemen wij contact op met de beheerder van de Vereniging van Eigenaren. Neem contact met ons op via 013-5940555.

Wie vertegenwoordigt de huurders in een woongebouw met een Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

TBV Wonen is de eigenaar van de huurwoningen in het appartementencomplex en vertegenwoordigt huurders in de VvE.

Ik woon in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Wat is een VvE?

Algemeen

Iedere eigenaar van een appartement is automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De vereniging behartigt de belangen van alle eigenaren (kopers). Ook beheert de VvE de gemeenschappelijke zaken, financiën en gedeelten van het gebouw. De appartementen in het gebouw waar je woont, zijn van verschillende eigenaren. Er zijn kopers en TBV Wonen is eigenaar van één of een aantal huurwoningen.

Wie stelt het huishoudelijk reglement op bij een appartementencomplex waar een Vereniging van Eigenaren actief is?

Algemeen

Dat doet de Vereniging van Eigenaren en Stichting TBV Wonen. Dit gebeurt als de Vereniging van Eigenaren wordt opgericht.

Hoe kan ik mijn suggesties of opmerkingen melden bij de Vereniging van Eigenaren.

Algemeen

Je kunt je tips en ideeën kwijt bij de bewonerscommissie van jouw appartementencomplex of aan Stichting TBV Wonen. De commissie of wij bekijken of je voorstel wenselijk en haalbaar is. Is dat het geval? Dan brengt een van ons het voorstel in bij de algemene ledenvergadering. Deze ledenvergadering vindt één keer per jaar plaats. Daar wordt jouw voorstel besproken. Mogelijk volgt er een besluit om je voorstel uit te voeren.