Groot onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat je fijn woont in een goed onderhouden woning. Daarom voeren we regelmatig onderhoud uit. Van kleine opknapbeurten tot grote verbouwingen, en alles daar tussenin. We laten je altijd ruim op tijd weten wanneer we onderhoud bij jou uitvoeren. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onderhoud.

Op de pagina projecten vind je meer informatie over onze groot-onderhoud-projecten.

Veel gevraagd over Groot onderhoud

Kan mijn keuken, badkamer of toilet worden vervangen?

Algemeen

Wij vervangen keukens, badkamers en toiletten tijdens groot onderhoud en wanneer we een woning opnieuw verhuren. Alleen als de technische staat erg slecht is, vervangen wij eerder.
Ben je van mening dat dit het geval is? Neem dan contact met ons op via . Dan komt de uitvoerder langs om dit te beoordelen.

Wanneer is mijn huis aan de beurt voor (groot) onderhoud?

Algemeen

Wij hebben in een plan voor de komende jaren vastgelegd waar en wanneer we groot onderhoud uitvoeren.

Zodra jouw woning aan de beurt is, krijg je een persoonlijk bericht over de werkzaamheden. Wil je graag weten wat de planning is voor jouw woning? Stuur dan een e-mail naar info@tbvwonen.nl.

Ga ik extra huur betalen als jullie onderhoud hebben uitgevoerd?

Algemeen

Dat is afhankelijk van wat we gaan doen. Wanneer de woning meer huurpunten krijgt door de verandering, stijgt de huurprijs. Het huurpuntenstelsel is een systeem waarmee de kwaliteit van een huurwoning wordt uitgedrukt in een aantal punten. De maximale huurprijs is afhankelijk van deze punten. De huurpunten worden ook berekend op basis van andere zaken, zoals oppervlakte en de WOZ-waarde van de woning.

Wij laten je altijd vooraf weten of en wanneer je huur omhoog gaat.

Als jullie onderhoud uitvoeren, kunnen jullie dan meteen een paar andere reparaties doen?

Algemeen

De aannemer die bij jou onderhoud uitvoert, voert in principe geen reparaties uit. Meld je reparatieverzoeken altijd bij ons via 013-5940555. Dan kijken we wie de reparatie kan doen.

Wat is planmatig onderhoud?

Algemeen

We voeren periodiek diverse onderhoudswerkzaamheden uit, zodat je fijn woont. Dit heet planmatig onderhoud.

Jaarlijks stellen we vast welke woningen toe zijn aan bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel, dakbedekking of schilderwerk. Deze werkzaamheden voeren we altijd bij meerdere woningen tegelijk uit, meestal per straat of woonblok.

Het planmatig onderhoud leggen we vast in een planning, waarbij wij onze bewoners op tijd informeren over de geplande werkzaamheden. Zo weet je wat je van ons mag verwachten.

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Algemeen

Wij doen het onderhoud aan de ketels niet zelf. Een onderhoudsbedrijf doet dit voor ons. Zij controleren jouw ketel elk jaar, of een keer per 2 jaar. Dit is afhankelijk van de ketel die je hebt. Je krijgt hierover van tevoren bericht.

Wat is groot onderhoud?

Algemeen

Dit zijn de werkzaamheden die wij uitvoeren om woningen te onderhouden. Dit kan onderhoud of vervanging van installaties zijn, schilderwerk, maar ook verduurzaming zoals HR++ glas of isolatie.

Er wordt binnenkort onderhoud aan mijn woning gedaan. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

In de meeste gevallen komt er eerst een aannemer(s) langs in de wijk. Deze bekijkt de huidige situatie, zodat ze een prijs kunnen maken voor hun werk. Soms moeten ze hiervoor bij een aantal woningen binnenkijken. Je krijgt hierover eerst een brief.

Vraag de persoon die bij je aan de deur staat gerust om een legitimatie. Onze medewerkers of medewerkers van de bedrijven die wij inhuren kunnen altijd een identiteitsbewijs laten zien. Vertrouw je het niet? Bel ons dan.

Zodra bekend is welke werkzaamheden we gaan uitvoeren en welke aannemer dit voor ons gaat doen, krijg je van ons een brief. Hierin vind je ook de planning, informatie over wat wij van jou verwachten en waar je terecht kunt met vragen.

Wanneer wordt mijn cv-ketel vervangen?

Algemeen

Onze richtlijn is dat we een cv-ketel na ongeveer 18 jaar vervangen. Alleen als de technische staat erg slecht is, vervangen wij jouw ketel eerder. Dit bepaalt de onderhoudsmonteur. Die komt elke twee jaar langs om je cv-ketel schoon te maken en na te kijken.