Inschrijven

Ben je op zoek naar een huurwoning in de regio Midden-Brabant? Schrijf je dan in als woningzoekende via woninginzicht.nl. Hier bieden wij onze woningen aan, samen met andere corporaties die huurwoningen hebben in deze regio.

Je kunt je inschrijven vanaf 18 jaar. Een inschrijving kost € 8 per jaar. Meer informatie over hoe je je kunt inschrijven als woningzoekende vind je op woninginzicht.nl.

Veel gevraagd over Inschrijven

Waar kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Je kunt je op woninginzicht.nl inschrijven als woningzoekende in de regio Midden-Brabant. Hier bieden wij onze woningen aan, samen met andere corporaties die huurwoningen hebben in deze regio.

Op Woning in Zicht vind je dus ook huurwoningen van andere corporaties. Je kunt je inschrijven vanaf 18 jaar. Een inschrijving kost per jaar.

Meer informatie over hoe je je kunt inschrijven als woningzoekende vind je op woninginzicht.nl.

Hoe lang duurt het voordat ik een huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te zeggen. Dit hangt onder andere af van je inschrijfduur, in welke straat je wilt wonen of welk type woning je zoekt. Het hangt ook af van de manier waarop we de woning aanbieden. Bieden wij bijvoorbeeld de woning aan via loting dan heeft iedere kandidaat evenveel kans.

Wat betaal ik voor het inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Het inschrijfgeld voor Woning in Zicht is € 8 per jaar.

Hoe kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

Algemeen

Je kunt je niet specifiek inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Al onze beschikbare woningen worden aangeboden op woninginzicht.nl, ook onze nieuwbouwwoningen. Om hierop te kunnen reageren moet je bij Woning in Zicht ingeschreven staan als woningzoekende.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Algemeen

Je inschrijving bij Woning in Zicht is één jaar geldig. Dertig dagen voordat je inschrijfperiode eindigt, ontvang je automatisch per mail een bericht van Woning in Zicht.

Wanneer vervalt mijn inschrijving?

Algemeen

Je inschrijving vervalt:

  • als je je inschrijving niet op tijd verlengt. Je ontvangt een bericht van Woning in Zicht wanneer je inschrijving verlengd moet worden.
  • als je een huurovereenkomst tekent voor onbepaalde tijd voor een woning die is aangeboden via Woning in Zicht. Dit geldt ook bij woningruil. Wil je in de toekomst weer kans maken op een huurwoning? Schrijf je dan opnieuw in bij Woning in Zicht.

Ben ik verplicht om op woningen te reageren om mijn inschrijfduur te behouden?

Algemeen

Nee, dat is niet verplicht.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende. Kan ik mijn inschrijftijd laten overzetten naar iemand anders?

Algemeen

Nee, dat is niet mogelijk. Je inschrijving is persoonsgebonden.

Ik ben op zoek naar een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Algemeen

Je kunt je via verschillende websites inschrijven voor een studentenkamer in Tilburg zoals bijvoorbeeld op talentsquaretilburg en Kamernet.nl.