Reageren

Sta je ingeschreven als woningzoekende bij Woning in Zicht? Dan kun je reageren op beschikbare woningen in de regio Midden-Brabant. Wij bieden hier samen met andere corporaties in deze regio beschikbare woningen aan. 

Hoe worden beschikbare woningen aangeboden?

Vrijgekomen woningen worden op twee manieren aangeboden. Dit staat duidelijk vermeld in de advertentie. 

  1. Via Inschrijfduur: de woning wordt aangeboden op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe hoger je op de lijst komt te staan. 
  2. Via Loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans op de woning.
  3. Via Snelle reageerder: op de dag dat de woning online komt, loot de computer onder de kandidaten die tussen 19:00 uur en 19:15 uur reageren. De kandidaten die later reageren komen op volgorde van reactietijd daarna op de lijst te staan.

Maak een zoekprofiel aan

Om zeker te weten dat je niets mist, kun je een zoekprofiel aanmaken. Je krijgt dan een e-mail wanneer een woning vrijkomt die voldoet aan je zoekprofiel. Zet hiervoor je tipbericht aan.

Zorg ervoor dat je gegevens kloppen

Je kunt niet op alle woningen reageren. Dit heeft te maken met je inkomen, leeftijd en het aantal mensen met wie je samenwoont. Daarom is het belangrijk dat je je gegevens juist invult. Pas je gegevens aan in je Account op Woning in Zicht wanneer je situatie wijzigt. Anders bestaat de kans dat je de woning waarop je reageert niet krijgt. 

Veel gevraagd over Reageren

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Een woning staat 3 dagen op woninginzicht.nl. Bij iedere advertentie staat hoe lang je nog op de advertentie kunt reageren. De manier waarop de woning wordt geadverteerd - inschrijfduur of loting - bepaalt hoe hoog je de ranglijst komt. 

Hoe vaak worden er huurwoningen aangeboden?

Algemeen

Elke dag komen de nieuwe woningen om 19:00 uur online op woninginzicht.nl.

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Wil je reageren op een huurwoning die wij aanbieden op woninginzicht.nl? Klik dan onderin de advertentie op de knop 'Klik hier om op deze woning te reageren'. Je komt daarna in het scherm waar je kunt reageren. Om te kunnen reageren op een huurwoning moet je bij Woning in Zicht ingeschreven staan als woningzoekende voor huurwoningen en je inkomensverklaring hebben geupload. Deze inschrijving kost € 8 per jaar.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

Nee, je kunt alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgroep. Jouw inkomen, de grootte van je huishouden en je leeftijd bepalen in welke inkomensgroep je valt en op welke woningen je kunt reageren. Wanneer je inlogt op woninginzicht.nl, zie je automatisch alleen die woningen die passen bij jouw inkomen.

Let op: zorg ervoor dat de gegevens over jouw inkomen (én dat van een eventuele partner) en huishoudgrootte altijd kloppen. Als blijkt bij controle dat je gegevens niet kloppen, kunnen we je de woning niet aanbieden.

Ik heb gereageerd op een woning van jullie. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Wij bellen jou. En je vindt een uitnodiging altijd terug in 'Mijn account' bij Woning in Zicht. Ook krijg je het aanbod via de mail. Kijk daarom ook altijd in je spam-box als je niets ontvangt. Bij vragen kun je ons natuurlijk bellen via 013-5940594.

Na de sluitingsdatum van de advertentie zie je via 'Mijn account' op woninginzicht.nl op welke plaats je bent geëindigd. Als je de eerste kandidaat bent voor de woning dan nemen we telefonisch contact met je op. Het aanbod krijg je ook via de e-mail toegestuurd en kun je vinden in 'Mijn Account' op Woning in Zicht.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geƫindigd?

Algemeen

Als je bent ingelogd kun je via 'Mijn account' de reacties bekijken. Bij jouw reacties kun je zien op welke plaats je bent geëindigd.

Let op: zolang mensen nog kunnen reageren op de woning, kun je dus nog zakken op de lijst.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

Je kunt maximaal 3 reacties per week plaatsen op het lopende aanbod. Heb je op 3 advertenties gereageerd en zie je in het nieuwe aanbod een beter passende woning? Dan kun je via 'Mijn account' op woninginzicht.nl één van de reacties intrekken. Daarna kun je reageren op de beter passende huurwoning.

Zodra een advertentie niet meer online staat, kun je direct een nieuwe reactie plaatsen.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

Zolang de woning wordt geadverteerd op Woning in Zicht kun je je reactie verwijderen. Dit doe je door in te loggen op je account op woninginzicht.nl.