Uitschrijven als woningzoekende

Je inschrijving vervalt:

  • als je je inschrijving niet op tijd verlengt. Je ontvangt een bericht van Woning in Zicht wanneer je inschrijving verlengd moet worden.
  • als je een huurovereenkomst tekent voor onbepaalde tijd voor een woning die is aangeboden via Woning in Zicht. Dit geldt ook bij woningruil.

Veel gevraagd over Uitschrijven als woningzoekende

Ik ben erfgenaam van een bewoner die is overleden en inschreven staat als woningzoekende. Hoe regel ik de uitschrijving?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met Woning in Zicht. Of gebruik hiervoor het contactformulier op woninginzicht.nl.

Hoe kan het dat ik ben uitgeschreven als woningzoekende bij Woning in Zicht?

Algemeen

Je inschrijving vervalt:

- als je je inschrijving niet op tijd verlengt. Je ontvangt een bericht van Woning in Zicht wanneer je inschrijving verlengd moet worden.
- als je een huurovereenkomst tekent voor onbepaalde tijd voor een woning die is aangeboden via Woning in Zicht. Dit geldt ook bij woningruil.

Ik heb mijn inschrijving niet op tijd verlengd en nu ben ik uitgeschreven als woningzoekende. Kan dit worden teruggedraaid?

Algemeen

Ben je minder dan 6 maanden geleden uitgeschreven? Dan kun je uitschrijving zelf ongedaan maken door in te loggen op je eigen pagina op woninginzicht.nl en de verlenging alsnog te betalen via I-Deal.

Ben je langer dan 6 maanden, maar korter dan 2 jaar uitgeschreven? Stuur dan een e-mail naar info@woninginzicht.nl. Door de betaling van een boete en de kosten van de verlenging maakt Woning in Zicht de uitschrijving ongedaan. Dit is de herstelregeling.

Ben je langer dan 2 jaar uitgeschreven? Dan kun je helaas geen gebruik maken van de herstelregeling. Je moet je opnieuw inschrijven wil je weer kunnen reageren op aangeboden woningen.

Ik heb een woning geaccepteerd. Ben ik nu automatisch uitgeschreven als woningzoekende?

Algemeen

Ja, als je een woning hebt geaccepteerd die is aangeboden via woninginzicht.nl dan ben je automatisch uitgeschreven. Behalve als je het tijdelijk huurt, dan blijf je ingeschreven.