Kom ik in aanmerking voor urgentie?
Algemeen
Urgentie wordt bij hoge uitzondering verleend. De situatie moet zo ernstig zijn, dat je op korte termijn een andere woning nodig hebt. Aan welke voorwaarden je moet voldoen, vind je hier: urgentie.
Urgentie wordt bij hoge uitzondering verleend. De situatie moet zo ernstig zijn, dat je op korte termijn een andere woning nodig hebt. Aan welke voorwaarden je moet voldoen, vind je hier: urgentie.
We streven er naar je binnen zes maanden een woning aan te bieden. Soms kan het langer duren, omdat er nog geen geschikte woning vrij is.
We snappen dat je haast hebt. Toch moet je eerst wat stappen zetten. Bekijk eerst op urgentie of je aan de voorwaarden voldoet voor het aanvragen van urgentie. Mocht je hier vervolgens nog vragen of twijfels over hebben dan kun je contact opnemen met onze woonadviseurs via 013-5940594. Zij kunnen redelijk inschatten of jouw situatie aan de voorwaarden voldoet om urgentie aan te vragen.
Op urgentie kun je het urgentieformulier invullen en digitaal toesturen naar de onafhankelijke urgentiecommissie.
Als wij je woning slopen dan heb je als huurder recht op herstructureringsurgentie. Je krijgt dus voorrang op andere woningzoekenden om vervangende woonruimte te vinden. Daarbij helpen wij je ook als dat nodig is.
In een sociaal plan dat wij - in overleg met de bewoners - schrijven staat:
Meestal duurt sloop/nieuwbouw vele jaren. Je krijgt ruim de tijd om te verhuizen.
Op het internet zijn meerdere partijen actief die je aanbieden een urgentieverklaring te regelen. Deze partijen zijn géén partner van Woning in Zicht, TBV Wonen of de gemeente. Als je een tussenpartij inschakelt, levert je dat geen tijdswinst of voordeel op. Het zorgt wel voor extra kosten, want zij vragen een vergoeding. Wij adviseren je dit niet te doen.
Neem contact op met onze woonadviseurs wanneer je hulp nodig hebt met het aanvragen van urgentie via 013-5940594.
Nee, hiervoor betaal je niets.
Ben je het niet eens met het besluit van de Urgentiecommissie? Dan kun je binnen vijf weken bezwaar maken bij de Geschillencommissie via Geschillencommissie.