Seniorenwoningen

Wij adverteren al onze (senioren)woningen op Woning in Zicht. Om te kunnen reageren op deze woningen moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Woning in Zicht. We noemen deze woningen nultreden woningen. Dit zijn woningen waarbij de keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer(s) op dezelfde verdieping liggen. In een nultreden woning kun je 'letterlijk' zonder (hoge) treden naar binnen. Dit zegt dus iets over de toegankelijkheid van de woning. In de advertentie wordt aangegeven wanneer het om een nultreden woning gaat. Deze woningen worden vaak met voorrang toegewezen aan woningzoekenden (soms ongeacht leeftijd) met een Wmo verhuisindicatie en/of woningzoekenden met een minimale leeftijd van 55 jaar.

Ben je (jullie) 55+ zonder kinderen, woon je in een eengezinswoning van TBV Wonen en wil je (jullie) op korte termijn verhuizen? Of wil je kleiner en gelijkvloers wonen? Neem dan contact op met onze consulent doorstroming/huishoppen via 013-5940594. Wellicht kun je met voorrang - en een eventuele tegemoetkoming in de huur - verhuizen naar een andere woning. Samen kijken we graag naar je persoonlijke woonwensen en mogelijkheden.

Veel gevraagd over Seniorenwoningen

Ik ben op zoek naar een seniorenwoning. Waar moet ik zijn?

Algemeen

Wij adverteren al onze (senioren)woningen op Woning in Zicht. Om te kunnen reageren op deze woningen moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Woning in Zicht. We noemen deze woningen nultreden woningen. Dit zijn woningen waarbij de keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer(s) op dezelfde verdieping liggen. In een nultreden woning kun je zonder (hoge) treden naar binnen. Dit zegt dus iets over de toegankelijkheid van de woning. In de advertentie wordt aangegeven wanneer het om een nultreden woning gaat. Deze woningen worden vaak met voorrang toegewezen aan woningzoekenden (soms ongeacht leeftijd) met een WMO verhuisindicatie en/of woningzoekenden met een minimale leeftijd van 55 jaar.

Via 'Mijn account' op Woning in Zicht kun je een zoekprofiel aanmaken. Geef hierin aan waar je wilt wonen en dat je op zoek bent naar een nultredenwoning. Vergeet niet om daarna in 'Mijn account' aan te geven dat je tipberichten via e-mail wilt ontvangen.

Wil je op korte termijn verhuizen? Of twijfel je over kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Neem dan contact op met onze consulent doorstroming via 013-5940594. Wellicht kun je met hulp van onze consulent met voorrang en een eventuele tegemoetkoming in de huur verhuizen naar een andere woning. Samen kijken we graag naar jouw persoonlijke woonwensen en mogelijkheden.

Kunnen jullie mij helpen met mijn inschrijving bij Woning in Zicht?

Algemeen

Wij helpen je graag. Maak hiervoor een afspraak via 013-5940594. Je bent dan op de afgesproken datum en tijd van harte welkom op ons kantoor aan de Spoorlaan 430, 5038 CG Tilburg.

Welke woningen zijn beschikbaar bij Zonnehof?

Algemeen

Zonnehof is een erg geliefd complex waar het aanbod klein is en de vraag groot. De kans om voor Zonnehof in aanmerking te komen is dan ook klein tenzij u al een lange inschrijftijd hebt op Woning In Zicht.

Wij hebben bij de Zonnehof aanleunwoningen zonder zorg. Deze woningen verschillen van elkaar in grootte en huurprijs.

De woningen in de sociale huur zijn momenteel tussen € 600,- en € 825,-

We hebben ook nog vrijesectorwoningen te huur met een huurprijs van € 900 à € 1000,-. Daarvoor moet uw verzamelinkomen boven de € 44.036, - (alleenstaand) of € 48.626,- (twee of meerpersoons huishouden) zijn.

Als u eigen vermogen heeft, mag u in sommige gevallen 10% van het vermogen bij uw verzamelinkomen optellen om boven deze grens uit te komen.

Gaat u wonen in Zonnehof? Houdt u dan rekening met de volgende extra kosten per maand; Dienstencontract van Mijzo ongeveer 150 euro per maand waarin onder andere de alarmering inbegrepen is en twee maaltijden per week. Dit pakket is verplicht.

De vrijkomende woningen adverteren wij via de website van Woning in Zicht. Wanneer uw inkomen aan de voorwaarden voldoet kunt u een reactie plaatsen.

Inschrijven gaat heel eenvoudig via de website woninginzicht.

Inschrijven kost 8 euro en dit dient jaarlijks verlengd te worden. De verlengingskosten bedragen ook € 8,-. Alle corporaties in de regio Tilburg zijn hierbij aangesloten. Het is dus niet nodig om bij alle woningcorporaties afzonderlijk in te schrijven.

Het is helaas niet mogelijk om op een andere manier in aanmerking te komen.

Ik wil wel verhuizen naar een seniorenwoning maar dan moet ik een hogere huur betalen. Compenseren jullie dit?

Algemeen

Wanneer je met behulp van onze consulent doorstroming verhuist van een eengezinswoning naar een nultredenwoning, bieden we in sommige gevallen een (tijdelijke) tegemoetkoming in de huur. DIt noemen we huurgewenning. Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze consulent doorstroming via 013-5940594.

Wat moet ik doen om voorrang te krijgen op een seniorenwoning?

Algemeen

Woon je nu in een eengezinswoning? Wil je graag kleiner en gelijkvloers gaan wonen, dichtbij alle voorzieningen? Wellicht kun je met hulp van onze consulent doorstroming met voorrang en een eventuele tegemoetkoming in de huur verhuizen naar een nultredenwoning.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze consulent doorstroming via 013-5940594.