Vrije sector huur

Wij bieden beschikbare vrije sector huurwoningen aan op woninginzicht.nl. Op deze website vind je ook het aanbod van andere corporaties in de regio Midden-Brabant. Een inschrijving bij Woning in Zicht is niet nodig om te kunnen reageren op een vrije sector advertentie. Meer informatie vind je hieronder in de veelgestelde vragen.

Veel gevraagd over Vrije sector huur

Ik wil een vrije sector huurwoning huren. Kan dat?

Algemeen

Dat hangt onder andere af van je inkomen. Bestaat je huishouden uit één persoon dan kun je reageren met een inkomen vanaf 47.699. Bestaat je huishouden uit twee of meer personen dan kun je reageren met een inkomen vanaf 52.671. Wij kijken niet alleen naar je inkomen maar ook of je bij de doelgroep past die wij zoeken voor de vrije sector woningen. Wij bepalen aan wie we de vrije sectorwoning toewijzen.

Hoe lang duurt het voordat ik een vrije sector huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te zeggen. Dit hangt onder andere af van de straat waar je wilt wonen of welk type woning je zoekt. Het hangt ook af van de manier waarop we de woning aanbieden en de doelgroep die wij zoeken voor de vrije sector woning. En als laatste is ook de hoogte van je inkomen van belang. Wij bepalen wie de vrije sector woning krijgt toegewezen.

Hoe worden de vrije sector woningen op Woning in Zicht verdeeld?

Algemeen

Een vrije sector woning mogen wij vrij toewijzen. Wij bepalen dan ook aan wie wij de woning toewijzen. Er is dus geen volgorde waarop kandidaten reageren.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Vrij sectorwoningen zijn huurwoningen met een netto aanvangshuurprijs van € 879,66 of meer. Voor deze woningen kun je geen huurtoeslag aanvragen.