Zorgwoningen

Om te kunnen wonen in een woning waar zorg wordt geleverd door een zorgpartij, heb je een geldige indicatie nodig. Wij verhuren geen zorgwoningen. Wel verhuren wij nultredenwoningen bij een Woon-Zorg complex. Deze woningen stonden voorheen bekend als aanleunwoningen.

Veel gevraagd over Zorgwoningen

Waar bieden jullie woningen aan waar zorg geleverd wordt?

Algemeen

Wij bieden geen zorgwoningen aan waar 24 uurs zorg wordt geleverd.
Deze woningen worden aangeboden (op basis van een zorgindicatie) door de zorgpartij in het woonzorgcentrum zelf. De zelfstandige woningen die nabij of in een woonzorgcentrum liggen (voorheen bekend als aanleunwoningen) bieden wij aan via woninginzicht.nl.

Om te kunnen reageren op deze woningen moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Woning in Zicht. In de advertentie wordt aangegeven dat het om een woning gaat waarvoor je een Wmo-verhuisindicatie nodig hebt. Daarnaast staat aangegeven bij welke verzorgingstehuis of woonzorgcomplex de woning ligt.

Ik zoek een woning waar zorg wordt geboden. Kom ik hiervoor in aanmerking?

Algemeen

Om te kunnen wonen in een woning waar zorg wordt geleverd door een zorgpartij, heb je een geldige indicatie nodig. Wij verhuren geen zorgwoningen.

Wel verhuren wij nultredenwoningen bij een Woon-Zorg complex. Deze woningen stonden voorheen bekend als aanleunwoningen.

Verhuren jullie zorgwoningen?

Algemeen

Wonen en zorg zijn in Nederland gescheiden. Wij verhuren wel zelfstandige woningen waar je zorg kan inkopen (voorheen werden dit aanleunwoningen genoemd). De zorg geven wij niet zelf, dat doen de zorgpartijen. Wij verhuren geen zorgwoningen waar je 24 uur per dag zorg krijgt.