Woningaanbieding

Ben je als eerste kandidaat geëindigd voor een woning? Dan nemen we contact met je op. Als je dan nog ge├»nteresseerd bent, ontvang je van ons meer informatie voor een bezichtiging van de woning en een uitnodiging voor een toewijzingsgesprek. Het is ook mogelijk dat we een groepsbezichtiging doen in de woning. Ook dan ontvang je van ons per mail een uitnodiging hiervoor. Natuurlijk hoef je niet meteen te beslissen. Na de bezichtiging moeten we je gegevens nog controleren. Als alle gegevens in orde zijn, bieden we je de woning daadwerkelijk aan. Als je een woning accepteert die is aangeboden via woninginzicht.nl, dan word je automatisch uitgeschreven als woningzoekende bij Woning in Zicht.

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Hoe vaak mag ik een aangeboden woning weigeren?

Algemeen

Dat maakt niet uit. Je moet ons wel altijd iets laten weten. Ook als je de woning niet accepteert. Laat je binnen 6 maanden 2x niets weten op een woningaanbieding via Woning in Zicht dan wordt je account geblokkeerd. Je kunt dan 6 maanden niet reageren op woningen via Woning in Zicht.

Welke gegevens moet ik aanleveren als in de woning accepteer?

Algemeen

Je krijgt hierover van ons een e-mail. Hierin staat dat je de volgende documenten moet aanleveren:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een verhuurdersverklaring van je huidige verhuurder of de laatste verhuurder. Huur je nu van ons? Dan hoef je geen verhuurdersverklaring in te leveren.
  • De inkomensverklaring(en) van de Belastingdienst van het afgelopen jaar of van het jaar daarvoor van iedereen die meeverhuist behalve inwonende kinderen. Deze kun je online aanvragen bij 'Mijn Belastingdienst' of via de Belastingtelefoon: 0800 0543.
  • Recente salaris- of uitkeringsspecificaties.

Ben je zelfstandig ondernemer? Lever dan een - door een accountant ingevulde - prognose aan van het huidige jaar en de winst- en verliesrekening van het laatste jaar.

Ik heb een woning aangeboden gekregen, maar ik wil de woning niet huren. Heeft dit invloed op mijn inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

Nee dit heeft geen invloed. Je moet ons wel altijd iets laten weten. Ook als je de woning niet accepteert. Wanneer je dit 2x binnen 6 maanden niet doet, wordt jouw inschrijving een half jaar geblokkeerd, waardoor je niet kunt reageren op woningen.

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik ben te laat met accepteren. Wat nu?

Algemeen

Als je te laat reageert (dus na de reactietermijn), gaat de woning naar de volgende kandidaat op de lijst. Je kunt deze woning dan niet meer accepteren.

Ik ga een woning bij jullie huren en nu moet ik een verhuurdersverklaring laten invullen. Hoe werkt dat?

Algemeen

De verhuurdersverklaring vraag je op bij de verhuurder waar je nu een woning huurt. Indien je op dit moment geen woning huurt, maar de afgelopen 3 jaar wel huurde, dan vraag je bij die verhuurder de verklaring op.

Huur je op dit moment al een woning van ons? Dan heb je geen verhuurdersverklaring nodig.

Ik heb een woning aangeboden gekregen, maar wil deze niet huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

Dit kan op verschillende manieren: - Log in op 'Mijn account' op woninginzicht.nl. Hier zie je de woning die wij je aanbieden. Geef hier aan dat je geen interesse hebt. - Je kunt ons ook bellen via 013-5940594 of stuur een e-mail: verhuur@tbvwonen.nl.

Ik ben de eerste kandidaat voor een nieuwe woning. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Een woning staat drie dagen op de website van Woning in Zicht. Daarna nemen wij binnen ongeveer twee werkdagen contact met je op. We bellen of mailen je om te vragen of je nog geïnteresseerd ben in de woning. Zo ja, dan ontvang je verdere informatie over de bezichtiging van de woning en de toewijzing.

Het is ook mogelijk dat wij een groepsbezichtiging doen in de woning. Dan ontvangen de eerste 5 tot 10 kandidaten tegelijk een uitnodiging voor deze bezichtiging per mail. Tijdens de bezichtiging kan je aangeven of je interesse hebt.

Ik heb vragen over de aangeboden woning. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op. Voor vragen over de verhuur kun je terecht bij de verhuurconsulent die in de aanbiedingsmail staat. Voor technische vragen kun je terecht bij een mutatie opzichter.

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Hoe snel moet ik laten weten of ik de woning wil huren?

Algemeen

In de aanbieding staat de datum vermeld tot wanneer je kunt reageren.

Ik heb een woning aangeboden gekregen en wil deze huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

Dit kan op verschillende manieren: - Log in op 'Mijn account' op woninginzicht.nl. Hier zie je de woning die wij je aanbieden. Vink aan of je interesse heb in de woning of niet. - Je kunt ons ook bellen via 013-5940594 of stuur een e-mail: verhuur@tbvwonen.nl.

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Kan ik de woning bekijken?

Algemeen

Natuurlijk, je hoeft niet meteen te beslissen. We plannen eerst een (groeps)bezichtiging in de woning. Heb je na de bezichtiging nog steeds interesse? Dan moeten we je gegevens controleren. Hiervoor maken wij vaak een aparte afspraak met je.

Let op: ga niet zonder tussenkomst van ons naar de woning toe waar je interesse in hebt. Wij maken de afpraak voor je of brengen je in contract met de huidige huurder.