High Lane

Wonen met uitzicht op het Spoorpark

Inmiddels zijn alle huurwoningen in High Lane opgeleverd en hebben de bewoners de sleutel van hun appartement gekregen. 150 Nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor en met uitzicht op het Spoorpark. De naam High Lane verwijst naar High Line park in New York, gebouwd op een oude spoorbaan. De appartementen zijn met name geschikt voor jongeren, starters en doorstromers (HuisHoppers).

High Lane is een plek waar allerlei jongeren van 18 tot 45 jaar samen wonen. Bewoners mét en zonder begeleiding wonen en leven met elkaar. Samen creëren zij een hechte woongemeenschap en zijn zij elkaars ‘goede buur.’ Waar de een activiteiten organiseert en de ander daar graag aan deelneemt. Waar de een iedere dag gaat werken en de ander zorg krijgt. Een hechte community waar je samen koffie drinkt in de ontmoetingsruimte, lekker in de tuin of het park picknickt, wandelt of lekker kletst.

De woontoren langs het spoor heeft met zijn zeventig meter hoogte en 21 verdiepingen  een zichtbare plek in de Tilburgse skyline. Daarnaast staan langs de  Hart van Brabantlaan en  de Sint Ceciliastraat twee gebouwen met zes woonlagen. Tussen die twee gebouwen en de woontoren is een open, groene ‘schaduwtuin’ voor de bewoners aangelegd.

In totaal zijn er in High Lane 150 sociale huurwoningen. De woonoppervlakten van de appartementen variëren van 50, 65, 75 tot 80 m2. 

Woonbegeleiding

We verhuren 50 appartementen aan bewoners met een zorgvraag.  Bestemd voor mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding. 

Woningen zijn toegewezen

We hebben alle woningen toegewezen en verhuurd. 

Nour krijgt de eerste sleutel

Nour trekt als eerste 'goede buur' in bij nieuwe woontoren High Lane (omroeptilburg.nl)