Koningswei

Van plein naar wei

In samenwerking met de gemeente en Amvest gaan we het Koningsplein transformeren. Waar nu nog Piusstaete staat, komen 248 nieuwe sociale huurwoningen. De bestaande 139 woningen worden gesloopt; bewoners hebben reeds elders in Tilburg en omstreken een nieuwe woning gevonden. Het plein zal worden omgedoopt tot Koningwei, met veel groen en ruimte.

Onze plannen omvatten de sloop van 139 huurwoningen van Piusstaete en de aangrenzende winkelstrip met bovenliggende woningen, in samenwerking met Amvest/AEGON. Er worden twee bouwblokken gerealiseerd - een Zuid- en Noordblok - met in totaal 231 sociale huurwoningen. Daarnaast zullen 57 woningen als middeldure huurwoningen worden aangeboden en 62 woningen worden te koop aangeboden. Ook voorzien we in de bouw van een gastenhuis met 20 bedden en een commerciƫle ruimte, beheerd door Amvest. Het Koningsplein zal worden omgevormd tot een groen plein, waardoor het de naam Koningswei eer aan doet.

Op dit moment zijn de huurprijzen nog niet vastgesteld. De sloop van Piusstaete staat gepland vanaf juni 2024, terwijl de bouw naar verwachting eind 2024 zal starten. We streven ernaar om het project in 2027 op te leveren.