Aannemer slachtoffer van gijzelsoftware

Aannemersbedrijf Coen Hagedoorn Bouwgroep is slachtoffer geworden van gijzelsoftware. Daarbij hebben de aanvallers toegang gekregen tot computersystemen van Coen Hagedoorn Bouwgroep. Het gaat dus niét om het systeem van TBV Wonen.

Toegang tot huurdersgegevens TBV Wonen lijkt onwaarschijnlijk

Coen Hagedoorn Bouwgroep voert voor TBV Wonen een deel van het onderhoudswerk uit. Volgens de informatie die wij van Coen Hagendoorn Bouwgroep hebben gekregen is het onwaarschijnlijk dat er gegevens van huurders van TBV Wonen zijn gelekt. Toch hebben wij een voorlopige melding bij de autoriteit persoonsgegevens gedaan, omdat een lek nog niet helemaal is uitgesloten.

TBV Wonen deelt geen gevoelige persoonsgegevens

TBV Wonen deelt soms beperkte bewonersgegevens met aannemers. Dit doen wij volgens de daarvoor geldende wetgeving. Het gaat hierbij om praktische contactgegevens, zodat de aannemer als dat nodig is rechtstreeks met bewoners afspraken kan maken over het uitvoeren van onderhoudswerk. Het gaat daarbij om naam, woonadres, telefoonnummer en e-mailadres. Wij delen nooit gevoelige persoonsgegevens, zoals bankrekeningnummers.

Als tóch blijkt dat er gegevens van jou zijn gelekt, informeren wij je persoonlijk

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er gegevens van bewoners van TBV Wonen zijn gelekt vanuit systemen van Coen Hagedoorn Bouwgroep. Blijkt later dat dit toch wel het geval is? Dan informeren wij je daar rechtstreeks over als het over jouw gegevens gaat.

Wat jij kunt doen: let op bij e-mails of telefoontjes

We adviseren je om extra op te letten bij berichten (e-mail/sms/WhatsApp) of telefoontjes. Zeker als die van de Coen Hagedoorn Bouwgroep lijken te komen. Klik nooit zomaar op links en open geen bijlagen bij e-mails van onbekende afzenders. Kijk voor meer tips over online veiligheid ook eens op www.veiliginternetten.nl