Feestelijk afscheid van de Kruidenbuurt

In 2020 zijn we gestart met de verduurzaming van de 281 woningen in de Kruidenbuurt. Begin dit jaar hebben we het project afgerond. In 3 jaar tijd hebben we alle woningen verduurzaamd. Op 27 september vierden we samen met bewoners de afsluiting van een intensieve periode met herrie en stof.

Kleurrijke vogel- en bijenhuisjes.

Speciaal voor de gelegenheid hebben een aantal leerlingen van basisschool Antares en Bieslookweg Leeft vogel- en bijenhuisjes beschilderd, die nu prijken aan o.a. de gevel aan de Mieredikhof. Directeur Paul Kouijzer richtte een woordje tot de bewoners en directeur Paul Uppelschoten van Huybrechts Relou sloot af. Bewoners kregen daarop ook een vogel- en bijenhuisje voor in de tuin.

Op naar een duurzame toekomst

We hebben zowel de buiten- en de binnenkant van de woningen aangepast. We vervingen dakpannen en -goten. Gevels hebben we geïsoleerd en deuren vervangen. Oude keukens en badkamers hebben we vernieuwd. Daarnaast hebben we glas vervangen, zonnepanelen geplaatst en zijn de woningen nu gasloos. De woningen hebben ook weer een frisse uitstraling door schilderwerk.

Het was een grote operatie, waarbij wel veel vroegen van bewoners. We kijken er met trots op terug. De Kruidenbuurt is klaar voor een duurzame toekomst.