Onze koers

We willen graag dat iedereen meedoet. En ook dat jij je thuis voelt in de woning die je van ons huurt. Daarom doen we niet alleen moeite voor de stenen, maar voor alles wat van een huis een echt thuis maakt. We staan daarom voor een aantal concrete speerpunten die je hieronder leest. Je kunt het ook bekijken in deze video.

Betaalbaar

We willen dat onze bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten. Daarom doen we ons best om voor iedereen een woning te regelen die past bij het budget. De huur verhogen we alleen met de stijging van de prijzen. Daalt je inkomen, dan kunnen we speciale afspraken maken. Als we woningen opknappen, proberen we de totale kosten van wonen te verminderen. Bijvoorbeeld omdat je na de verbouwing minder energie verbruikt. Bewoners die de huur niet kunnen betalen, helpen we zo vroeg mogelijk. Zo zorgen we dat de schuld niet hoger wordt. 

Beschikbaar

Mensen met een laag inkomen willen we graag een thuis geven. Daarom doen we ons best om meer betaalbare woningen aan te bieden. We bouwen nieuwe woningen in wijken en dorpen. Onze bestaande woningen onderhouden we. We willen ze duurzaam en goed van kwaliteit houden. Dan blijven ze prettig om in te wonen. Voor mensen die een woning zoeken en die zorg nodig hebben, komen er ook nieuwe woningen bij. 

Duurzaam 

Je wilt ook in de toekomst fijn kunnen wonen. Daarom bouwen we comfortabele huizen die lang meegaan. Bestaande huizen die nog niet klaar zijn voor de toekomst, passen we aan. We gaan zuinig om met energie en materialen. We kiezen voor goede kwaliteit die lang meegaat. Onze huizen maken we zo dat warmte en energie goed gebruikt worden. Beter voor het milieu en ook voor je portemonnee. Wijzelf worden de komende jaren ook steeds duurzamer.    

Zorgzaam

Extra zorg voor wie dat nodig heeft. Bijvoorbeeld voor ouderen. We willen dat zij zich thuis blijven voelen. En dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. Voor hen is de hulp in de wijk heel belangrijk. We hebben goede contacten met organisaties die zorg geven. Er komen steeds meer ouderen. Daarom moeten we zorgen dat er voor hen nog meer mogelijkheden komen. Dat is ook goed voor de doorstroming. We helpen ook mensen die hulp of begeleiding nodig hebben. Samen met andere organisaties zorgen we ervoor dat ze zich veilig voelen in hun huis, hun straat en hun wijk.  

Leefbaar

Veilig en fijn wonen in je eigen buurt. Dat zijn we onze bewoners verplicht. Soms hebben ze onze hulp nodig. We geven dan onze eerlijke aandacht. Zo komen we te weten wat er aan de hand is. Als iemand hulp nodig heeft, geven we dat door aan de organisaties waar we mee samenwerken.