Ondertekening bouw 15 woningen Voorhof, Berkel Enschot

TBV Wonen en Heijmans hebben 5 april een overeenkomst ondertekend voor de koop en realisatie van vijftien huurwoningen aan het Heuneind in Berkel-Enschot. Dit project, genaamd Voorhof, vormt een onderdeel van het grootschalige Koningsoord-gebied.
Heijmans bouwt de woningen en levert deze gebruiksklaar (turn-key) op, waarna wij de woningen afnemen.

Voor wie?
De woningen zijn geschikt voor sociale senioren, die graag samen de binnentuin onderhouden, betrokken zijn bij de buurt en bovendien graag in een dorp wonen.

Duurzaam en leefbaar
In Voorhof ligt de nadruk op een duurzame woningen en een leefbare omgeving. Elke woning is uitgerust met 12 zonnepanelen en een bodemwarmtepomp, wat ze toekomstbestendig maakt. Bovendien hebben bewoners toegang tot een gedeelde binnentuin, waar ontmoetingen en groen centraal staan.

Wat betreft de architectuur, Voorhof verbindt bestaande woonbuurten (Eikenbosch, Enschot en Berkel) met het nieuwe winkelcentrum van Koningsoord. De voormalige supermarkt wordt omgevormd tot hofbebouwing die de buurtstructuur verenigt met het gemeentehuis. De woningen passen bij de omgeving en behouden de architectuur van het naastgelegen gemeentehuis.

De bouw is gepland in het vierde kwartaal van 2024 en zal naar verwachting negen maanden in beslag nemen.

Meer informatie over het project.