Vernieuwde ontmoetingsruimte Mandelahof geopend

Op 2 april is de vernieuwde ontmoetingsruimte in het complex Mandelahof in gebruik genomen. Een grote groep bewoners van de woningen aan het Korvelplein, het Korvel-achterplein en de Tafelbergstraat was aanwezig bij de feestelijke opening van hun ontmoetingsruimte.

Voor en door bewoners

De ontmoetingsruimte is er voor de bewoners van deze complexen. De organisatie van de ontmoetmomenten ligt grotendeels bij een enthousiaste werkgroep van 5 vrijwilligers. In april, mei en juni zijn er om te beginnen twee vaste wekelijkse ontmoetmomenten waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur en op donderdagmiddag van 13.30- 16.30 uur. In deze startperiode wordt gekeken wat verdere wensen en mogelijkheden zijn.

Professioneel aanspreekpunt dichtbij

De ontmoetingsruimte krijgt nog een andere mooie functie. Er is -tijdens de eerste drie maanden als proef- tijdens de ontmoetmomenten ook een medewerker aanwezig van één van de zorg- en welzijnspartners: Thebe Extra, SIEM, De Wever, ContourdeTwern of TBV Wonen. Zo kunnen bewoners makkelijk binnenlopen met hun vragen. Of het nu gaat om activiteiten of initiatieven of om hulpvragen.

Waardevolle samenwerking

Tijdens de opening ondertekenden de vrijwilligerswerkgroep en de professionele partners een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten zij de schouders eronder om onderlinge ontmoeting en praktische hulp op deze toegankelijke plek blijvend mogelijk te maken voor de bewoners. Na een goedbezochte opening kijken zij uit naar veel mooie ontmoetingen tussen en met bewoners van de Mandelahof.